God lyd til dine produktioner

dpa-rene-morch-videoevent-dk
26 maj 2018
14:25 - 14:45

God lyd til dine produktioner

Da langt største parten af alle mennesker er primært visuelt orienterede er det i første omgang det gode billede vi tænker når vi taler om kvalitet. Oplevelsen for modtageren er dog en helhedsoplevelse og her er dårlig lydkvalitet desværre den største kilde til irritation eller direkte klage. Lyd er ikke svært at lave rigtigt, hvis man starter ud med en god kvalitet, men er uendelig svær at redde, hvis udgangspunktet er rigtigt.

Der er et par relativt simple spilleregler, som det er nødvendigt at kende for at komme til det gode resultat. Indægget vil være en hurtig gennemgang af disse spilleregler med en praktisk vinkel på teorien, dvs. hvorfor går det galt, hvis jeg ikke…

Herefter en gennemgang af, hvilke mikrofoner og placeringer, der fungerer i et givet set-up og ikke mindst, hvordan man indstiller sit optage udstyr, så man sikrer at lyden bliver i samme høje niveau som billederne. Afslutningsvis vil der blive vist eksempel på, hvordan man kan sikre sig at få synkroniseret lyd og billede nemt og hurtigt.

Så for at koge det ned… Lær om;

  • Simple håndregler for lyd
  • Mikrofon typer i praksis
  • Placering af mikrofoner
  • Typer af optage udstyr og indstilling heraf
  • Hvordan kan man simpelt anvende tidskode til sync af audio og video